Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är Rekords målsättning

Halva laget utbytt jämfört med förra säsongen. Och ny huvudansvarig tränare.
– Jag tycker vi ser stabilare ut, säger Arvid Sunesson.

Mycket nytt i Rekord. Bland annat leds truppen av färske huvudtränaren Arvid Sunesson.Bild: Sven-Erik Svensson
I våras blev det tidigt respass i SM-slutspelet. Efter kvartsfinalförlusten mot Halmstad tackade både Rekords huvudtränare Linus Mernsten, samt spelarna Ioannis Sgouropoulos och Malte Möregårdh, för sig.
På coachsidan meddelade klubben omedelbart att assisterande tränaren Arvid Sunesson skulle befordras och få förtroende att leda laget säsongen 2018/19. Inför tisdagens hemmapremiär mot Falkenberg har Rekord dessutom förstärkt laget med kinesen Liang Qui samt Pontus Rööse. Sedan tidigare finns ryggraden kvar i form av duon Simon Arvidsson och Michal Obeslo kvar.
– Tittar man kvotmässigt tror jag vi kommer vara bättre. Jag tycker vi ser stabilare ut. Målet är att ta sig till slutspel, konstaterar Arvid Sunesson.
Tidigare gick sex lag till slutspel. Kommande säsong handlar det om att placera sig bland fyra främsta i serien för att få möjlighet att spela om medaljer.
– Eslöv, Halmstad och Söderhamn ser på pappret lite starkare ut än övriga. Sedan hoppas jag vi kan vara med där uppe, säger Arvid Sunesson.
För egen del väljer han att under debutsäsongen som huvudansvarig tränare utgå ifrån en redan lagd grund istället för att förändra konceptet helt.
– Jag använder mig mycket av det gamla som varit framgångsrikt. Men sedan blir det ändå lite annorlunda förutsättningar i och med att det kommer nya spelare in.
Vad kan du addera för att Rekord ska lyfta?
– I och med att jag själv spelat har jag en förståelse för hur spelarnas känsla i hagen fungerar och förändras. Det är en erfarenhet jag tror vi kan få nytta av.
Gå till toppen