Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henemark utkastad från Kristallen efter hån mot skånska dialekten

Under Kristallengalan skrek Camilla Henemark ”håll tyst och prata svenska” mot Anna Anka när Svenska Hollywoodfruar-kändisen skulle dela ut ett pris. ”Jag gjorde bort mig, det var klantigt”, säger Henemark till Expressen.

Bjuvsbördiga Anna Anka på röda mattan inför galan.Bild: Sören Andersson/TT
Camilla Henemark blev utkastad efter att ha skrikit ”håll tyst och prata svenska” mot Anna Anka, som är uppvuxen i Bjuv, under fredagens förgala – den del av Kristallen som inte direktsändes av TV4.
– Ja, jag skrek ”prata svenska” till en som pratade skånska. Jag tar tillbaka det varje sekund, det var inte det jag menade, säger Army of Lovers-artisten till Expressen.
Efter incidenten kom Camilla Henemark med det något märkliga förklaringen att utspelet under galan var menat att belysa utanförskap. Att skriket var menat som en protest – där hon ifrågasätter vem som har rätt att definiera vad svenska är.
– Ja. Men jag menade inget ont mot folk som bor i södra Sverige. Absolut inte, utan jag var trött på att man dömer folk för att de inte blir förstådda, säger hon till Expressen.
TV4 beklagade den störande incidenten efter händelsen – så väl för tittarna som för publiken på plats.
Camilla Henemark. Arkiv 2013.Bild: Leif R Jansson / TT
Gå till toppen