Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hittarpsbacken tillbaka på Harlyckan: "Blir ett krig på planen"

Samuel Akintioye imponerade i Högaborg och hamnade i superettan. I division 2-derbyt är han tillbaka på Harlyckan – i "fel" lag.

Samuel Akintioye.
Inför säsongen värvade Hittarp några tunga namn, däribland ytterbacken Samuel Akintioye som dessförinnan gjorde tre raka superettansäsonger med Syrianska. Under fredagen ställs Hittarp mot Högaborg – och då får 27-åringen spela mot sin moderklubb.
Hans insatser i Högaborg tog honom till superettan.
– Det ska bli kul att komma tillbaka, det är länge sedan jag spelade på Harlyckan. Annars är det en match som vanligt, det är viktigt att vi tar tre poäng, säger han.
Hittarp parkerar åtta poäng bakom serieledande Lindome, men helsingborgarna är ett av lagen som är nära kvalplatsen. Högaborg är tabelljumbo och har bara vunnit två matcher.
När lagen möttes i maj var det klasskillnad och Hittarp vann med 3–1.
– Vi har ett bra utgångsläge för att vara med i racet om topplaceringarna. Vi måste vinna, det finns inget annat, säger han och fortsätter:
– Nu ska vi spela mot ett lag som har det tuffare, det kommer att bli ett krig på planen. Vi kommer inte kunna gå ut och vinna matchen hur som helst, jag tror att den blir jättetufft. De har också mycket att spela för och derby är en helt annan karaktär. Laget som är hungrigast vinner matchen.
Har du ambitioner om att spela elitfotboll igen?
– Just nu är jag i Hittarp, det känns bra att spela här. Det är klart att jag vill att det ska gå bra för klubben nu när jag spelar här. Längre fram än så kollar jag inte.
Kanske division 1-spel med Hittarp om det vill sig väl?
– Ja, det hade inte varit fel.
Gå till toppen