Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jimmie Åkesson i Landskrona – gick till angrepp på alliansen

SD-ledaren Jimmie Åkesson gick på ett torgmöte i Landskrona till hårt angrepp – på alliansen.

Jimmie Åkesson (SD) håller torgmöte i Landskrona.Bild: Johan Nilsson/TT
– De har satt sig på läktaren. Det är deras fel att vi har kvar en skadlig regering, sade han inför ett tusental åhörare på Rådhustorget.
Jimmie Åkesson är på turné i Skåne. På torsdagskvällen talade han i Helsingborg. På fredagen avverkar han Landskrona och Malmö, där han håller möte på Stortorget.
Grå moln täckte himlen och regnet hängde i luften när Åkesson tog fram mikrofonen vid Landskronas pampiga rådhus.
Bild: Johan Nilsson/TT
Han inledde med en skarp anklagelse – riktad mot de fyra borgerliga partierna.
– Vi har haft en historiskt svag socialdemokratisk regering. Men det som präglat mandatperioden mest är den usla borgerligheten. De har satt sig på läktaren. Det är Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna, det är deras fel att vi har kvar den här skadliga regering, sade Jimmie Åkesson.
Sen hävdade han att Stefan Löfven misslyckats med samtliga sina fyra viktigaste vallöften: EU:s lägsta arbetslöshet. Minskade klyftor. Skola i toppklass. Och bättre sjukvård.
– Människor dör i vårdköerna. Det är oacceptabelt, sade Åkesson
Landskrona är ett starkt SD fäste. Det är också den kommun i Sverige där partiet fått störst inflytande över lokalpolitiken
I Landskrona kan Torkild Strandbergs (L) treklöver – Liberalerna, Miljöpartiet och Moderaterna – styra tack vare stöd från SD.
Det S-styrda Malmö har Jimmie Åkesson däremot ofta framhållit som ett skräckexempel på hur illa det går om man tillåter ”massinvandring” från muslimska länder.
Bild: Johan Nilsson/TT
Gå till toppen