Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kanadensare frälste Hittarp i derbyt

Kyle Laborde lämnade Kanada för att testa vingarna i Europa. I derbysegern mot Högaborg blev han stor matchvinnare.
– Vi är på rätt väg och ska försöka nå toppen, säger han.

Kyle Laborde.
Division 2 västra Götaland
Högaborg 1 (0)
Hittarp 4 (2)
Hittarp tog sin sjunde raka seger, befäster sin plats i kampen om en division 1-plats och Högaborg är alltjämt jumbo.
Hittarp vann derbyt med 4–1. Forwarden Kyle Laborde bidrog starkt med två mål och en assist.
– Vi är på rätt väg och ska försöka nå toppen. Vi kämpar och kämpar och spelar varje match som om det vore den sista. Jag är stolt över vårt lag. Jag försöker göra vad jag kan och det verkar funka, säger han.
Den snart 23-årige kanadensaren kom till Hittarp förra sommaren. Förra hösten spelade han bara sex seriematcher och gjorde ett mål.
I år har han gjort nio mål på sexton matcher.
– Jag har jobbat väldigt hårt, det ger utdelning nu. Jag är väldigt glad, varje gång jag får chansen försöker jag göra min grej, säger han.
Kyle Laborde har bland annat spelat klubblagsfotboll på Trinidad & Tobago och har även ett förflutet i Husqvarna, men gjorde aldrig någon division 1-match.
– Jag var hos Husqvarna i ungefär sex månader, under försäsongen och fram till början av säsongen. Sen kunde jag inte få mitt visum och var tvungen att åka tillbaka till Kanada, säger han och förklarar varför han hamnade i svensk fotboll:
– Jag känner en i Kanada som har kontakter i Sverige. Jag ville till Europa och se hur långt jag kan komma.
Finns det intresse från andra klubbar?
– Inte vad jag vet. Men jag bryr mig inte om det.
Hittarpsmittfältaren Sumar Almadjed, med ett förflutet i Högaborg, var en av planens behållningar och gjorde ett mål och en assist. Brandon Camacho Sobeks 1–2-reducering i den 51:a minuten gav Högaborg hopp, men i mitten av andra halvlek blev Ali Dirawi utvisad och i samma minut nickade Kyle Laborde in 3–1. Rasmuw Ewertzh gjorde 4–1 i den 82:a minuten.
Gå till toppen