Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landskronahopparen nära åtta meter – igen

Thobias Nilsson Montler i Zürich.
Nästan åtta meter igen, en sjundeplats och ungefär 30 000 kronor i prispengar. Det blev resultatet för Thobias Nilsson Montler, när han fick chansen att vara med i finalerna i Diamond League. Landskronakillen mötte stora delar av världseliten vid klassiska Weltklasse i Zürich och även om han hade lite problem att hitta rätt på plankan blev det till slut 7,97 som bäst.
– Det var extra hårda banor och arrangörerna delade ut speciella spikar på hotellet. Men jag valde att hoppa med mina vanliga och det var kanske dumt, sa Thobias till SVT efter sin hoppning. Annars var det en fantastisk stämning och riktigt bra motstånd, så jag har ingenting att klaga på.
Luvo Manyonga, Sydafrika, vann på 8,36 (vilket gav ungefär en halv miljon kronor i prispengar) och Nilsson Montler, som tävlar för Malmö AI, hade faktiskt bara 19 centimeter upp till pallen. Nu är han igång igen redan under fredagskvällen, när det är dags för finnkampen i Tammerfors. Där inleds längdhoppet kl. 19.40.
Gå till toppen