Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dött spädbarn hittat på vind i Köpenhamn

Ett avlidet spädbarn hittades i en papperskasse på en vind i Köpenhamn under fredagen, rapporterar Ekstrabladet.

Det var hantverkare som arbetade med att lägga om ett tak som hittade liket. Polisen misstänker att ett brott har begåtts.
– Vi kan se på storleken på barnet, att det inte har kunnat ta sig dit själv. Det har blivit placerat där. Har någon lagt det där så är det ett brott. Men om barnet har dött före eller efter placeringen vet vi inte, säger spaningsledare Bjarke Madsen vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.
Upptäckten gjordes i samband med ett renoveringsarbete på en fastighet på Frederiksberg. Kriminaltekniker arbetade flera timmar på platsen under fredagen.
Det är ännu okänt hur länge kroppen har legat där. Identiteten är inte klarlagd ännu.
– Vår utgångspunkt är att det rör sig om en äldre händelse. Men det är för tidigt att sätta ett årtal på det. Men det har i alla fall legat där i mer än ett år. Det är klart, säger Bjarke Madsen till Ekstrabladet.
Polisen ska nu försöka klarlägga hur länge kroppen har legat på platsen och dödsorsaken. De ska också prata med boende i området.
– Vi arbetar brett. Tillsvidare är alla möjligheter öppna, säger Bjarke Madsen till Ekstrabladet.
Gå till toppen