Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

”Kom igen, vi spelar A-lagsfotboll – det är inte P10”

Mardrömsminuten fick tabelljumbon Högaborg på fall – igen. Efter derbyförlusten riktar utvisade nyckelspelaren Ali Dirawi skarp kritik mot domarna i division 2.

Högaborgs Ali Dirawi.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 2 västra Götaland
Högaborg 1 (0)
Hittarp 4 (2)
Hittarp hade ledningen med 2–0 efter den första derbyhalvleken, men Högaborg kom ut piggt efter paus. Brandon Camacho Sobek reducerade i den 51:a minuten och hemmalaget fick luft under vingarna.
Men i den 64:e minuten förändrades förutsättningarna rejält. Högaborgsmittfältaren Ali Dirawi fick sitt andra gula kort och hann inte mer än att få nycklarna till omklädningsrummet innan Hittarp gjorde 3–1.
Efter 4–1-förlusten riktar Ali Dirawi skarp kritik mot domarnivån. Inte bara i matchen utan sett över hela säsongen.
– Det är inte bara jag, varje tränare och spelare i division 2 klagar på domarna. Kom igen, vi spelar A-lagsfotboll – det är inte P10. Det måste få vara närkamper, säger han.
23-åringen, som är en nyckelspelare, fick sitt första gula kort tidigt i andra halvlek.
– Kamal [Barny, mittfältare i Hittarp] trillade själv. Han kom för snabbt, bollen rullade iväg och han föll. Jag rörde knappt honom, jag hoppade liksom inte in med dobbarna mot hans huvud, säger Ali Dirawi och fortsätter att prata om sin andra förseelse:
– Han [Hittarpsspelaren] var redan på väg ner innan jag gjorde någonting. Jag glidtacklade och rörde bollen med min tå, jag tog bollen först och sen spelaren. Inget av dem är gult kort. En muntlig varning, absolut. Men han [domaren] hade inte sagt ett ord på hela matchen.
Högaborg har bara tagit tio poäng på nitton matcher. Sju matcher återstår och i nästa omgång, hemma mot topplaget Halmia, får de klara sig utan sin bäste målskytt.
– Det är jobbigt. Varje spelare behövs. Sen att det är jag när jag precis har kommit tillbaka och är i bra form... Det här är egentligen onödigt. Det är skit alltså. Det är jobbigt, säger han.
Trots att mycket talar för en ny nystart i division 3 vill Ali Dirawi hålla lågan vid liv.
– Det blir tuffare och tuffare för varje match som går, men det är sju matcher kvar. Två vinster och det kan avgöras i en sista match. Det är fortfarande inte omöjligt, säger han.
Gå till toppen