Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: Varm mat gav ingen social kontakt värd namnet

Socialnämndens ordförande Gunilla Svensson (S) svarar på Bodil Anderssons (KD) insändare om mat och människomöten för äldre.

Det är flera frågor som behandlas i Bodils insändare.
En är att den som är berättigad till stöd ska möta kunnig hemtjänstpersonal varje dag. De som har det behovet får självklart den insatsen, många möter kunnig hemtjänstpersonal många gånger per dygn.
En annan fråga är hur middagen levereras. Tidigare levererades varm (förhoppningsvis) mat dagligen av våra utbildade undersköterskor, dessa hade en termolåda som innehöll måltider till 5-6 personer som alla skulle få maten innan den hunnit kallna för mycket.
Läs också Min mening: ”Om maten ska vara varm eller kall är inte den stora frågan”
Detta gav ingen social kontakt värd namnet. Idag levereras maten 1-2 gånger per vecka och den som får hem maten kan själv sedan välja vilken måltid som ska ätas idag och när på dagen den ska intas. Mycket större valfrihet! De som behöver hjälp med uppvärmning med mera får självklart den hjälpen av kunnig personal.
Beträffande mötesplatser så finns nu Senioren i nyöppnat skick i centralorten, dit är alla pensionärer i kommunen välkomna för att äta i gemenskap.
Gunilla Svensson (S)
Gå till toppen