Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Svenstrup: ”Jag känner att jag är på rätt väg”

Anna Svenstrup gick tre över par första dagen av Allerum Open.
– Jag är ändå nöjd. Förutom det hålet... säger hon och syftar på en dubbelbogey.

Vasatorpgolfaren Anna Svenstrup har blivit mentalt starkare under 2018, och tack vare det kunde hon hålla ihop spelet efter en väldigt jobbig dubbelbogey.
Anna Svenstrup från Ängelholm och Vasatorps GK, och Viva Schlasberg från Landskrona och Barsebäck G&CC är två av våra golfare som vill så mycket, men som fått och får kämpa för att närma sig sina drömmar.
26-åriga Svenstrup spelar på den svenska touren i år.
– Jag gick in i den här säsongen och tog det för vad det var för förra året var ganska tungt. Jag tycker att jag rent mentalt är väldigt mycket bättre. Jag har lagt mycket träning på det.
31-åriga Schlasberg har LET Access, undertour till Europatouren, som sin huvudtour.
– Jag har flyttat hem till min pappa så att jag ekonomiskt har kunnat fortsätta. Känslan när jag vaknar på morgonen är att jag vill fortsätta. Så länge det drivet finns är det svårt att ge upp sin dröm. Men jag är halvt knäckt samtidigt för det har varit så många år där det har varit ganska tufft. Jag har haft väldigt lite medgång.
Drömmarna ger oss ju näring och drivkraft.
Men golf är hard core. Den enda vägen till toppen går via passion och envishet från en annan värld.
– Min dröm var ju LPGA [USA-touren]. Jag är lite trött på Europa, jag har spelat LET Access i hur många år som helst. Drömmen är ju att kunna livnära mig på det, vilket jag inte gör nu. Att prestera och visa för sig själv att man kan, att man är good enough på detta, säger Schlasberg.
– Jag vill försöka spela på Europatouren och komma med där först och främst. Jag vet att jag kan och det är därför jag inte riktigt vill lägga av. Jag har sagt att jag ska ta ett beslut efter alla tävlingar, men som det har sett ut i år tycker jag fortfarande att det är kul och känner att det är på rätt väg, säger Svenstrup.
Sommarens torka satte golfbanorna under hårda prövningar. Så kom Swedish Golf Tour och LET Access till Allerum och då präglades den första dagen av ihållande regn.
Anna Svenstrup gick på 75 slag, tre över par. Den enda birdien kom på hål 13, men följde hon dessvärre upp med en dubbelbogey på en par 3.
– Jag var i bunkern och sen upp mitt på en meter ifrån och så treputtade jag där.
Häpp. Den som spelar golf vet vilken ilska det skapar inombords.
– Jag skulle slå den hårt, men slog den för hårt och så tog den hålkant och ur, och så missade jag igen. Det var lite surt.
Mer intressant här än två tappade slag är hur hon hanterade dubbelbogeyn.
– Nu släppte jag det rätt snabbt och gick vidare. Förr hade det nog varit ”så klantigt” och haft det med mig. Rent mentalt på banan tyckte jag att det var bra.
Viva Schlasberg började med en birdie, men fem bogeys gav en dagscore på 76 slag, fyra över par.
– Det var kul. Ett tag haha. Jag var lite orolig inför tävlingen. Det gick inte så bra i USA-tourkvalet och jag hade inga bra känslor med mig. Så med den känslan in i tävlingen känns det okej. Sen är jag inte nöjd med +4.
Gå till toppen