Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Textil konst på lek och allvar i Klippans konsthall

Kiwa Saito vill ockupera lokalen med sina verk.

Bild: Kiwa Saito
Tokyofödda Kiwa Saito bor och arbetar i Höganäs. Nu på lördag, 1 september, öppnar Klippans konsthall en ny utställning med hennes textilkonst i flera olika tekniker.
Vernissagen pågår mellan klockan 11 och 13. Utställningen sitter sedan uppe till 7 oktober.
Själv säger konstnären att hon broderar på både allvarliga och lekfulla sätt, med sig själv som utgångspunkt.
På utställningen finns ett av hennes ständigt pågående projekt – en broderad dagbok som hon inledde 2010 och som fylls på dag för dag. Till slut har den blivit en del av hennes identitet.
”Att brodera dagbok är en av mina dagliga rutiner, som folk borstar tänderna eller kollar Facebook varje dag.” säger textilkonstnären Kiwa Saito.Bild: Kiwa Saito
Vissa verk har inte tagit så lång tid att göra medan andra, liksom dagboken, tagit väldigt lång tid. Konsten kommer att arrangeras på ett lite ovanligt sätt. ”Jag vill att mina verk och mitt uttryck ska ockupera hela lokalen” säger Kiwa Saito.
Arrangör är Klippans konstförening i samarbete med Sveriges konstföreningar och Klippans kultur- och fritidsförvaltning.
Gå till toppen