Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De väljer att öppna restaurang i Förslövs bygdegård

Nu öppnar Restaurang Ellis i Förslövs bygdegård. En restaurang som förser både förskolebarn och allmänheten med mat.

Husmanskost står på menyn när Restaurang Ellis öppnar i Förslövs bygdegård. Bakom disken står Sandra Hansson, Petra Vollertsen och Cornelia Bramsell.Bild: Michael Lundblad
Förslövs bygdegård fylls av ny verksamhet då Restaurang Ellis slår upp portarna för allmänheten måndagen den 3 september. Under lördagen den 1 september är det invigning för särskilt inbjudna.
För tre år sedan startades Lyckohällans förskola som även den återfinns i bygdegården. Bakom den nya restaurangen finns personerna som även står bakom förskolan.
På förskolan finns strax under 40 barn på två avdelningar.
– Från första början hade vi tänkt erbjuda barnen husmanskost som var lagad här. Huvudtanken var att laga mat till vår egen förskola. När vi ändå har tillgång till lokalerna borde allmänheten också få del av det, säger Petra Vollertsen som tillsammans med Sandra Hansson och Daniel Johansson står bakom restaurangen.
I det nya köket arbetar kock Madleine Kryhl.Bild: Michael Lundblad
Förskolebarnen kommer att serveras den husmanskost som allmänheten kan äta i restaurangen som dagens lunch.
Det har funnits restaurangverksamhet i lokalerna tidigare. Men mycket är nytt sedan förra restaurangen fanns på plats. Under sommaren har renovering pågått och ett nytt restaurangkök har satts in.
– Vi har renoverat under ett par månader och det har varit otroligt mycket jobb. Våra familjer har varit med och stöttat, säger Petra Vollertsen.
Restaurangchef är Cornelia Bramsell och i köket arbetar kock Madleine Kryhl. Restaurangen erbjuder dagens rätt men man kommer även att ha öppet andra tider för sällskap.
– I Förslöv är behovet stort av en lunchrestaurang. Vi har fått väldigt mycket positiv respons, säger Sandra Hansson.
I rummet som fått namnet "Idas finrum" är det lite äldre stil på inredningen som gäller. Här Petra Vollertsen, Cornelia Bramsell och Sandra Hansson.Bild: Michael Lundblad
Totalt får 40-50 sittande gäster plats i restaurangen. För större sällskap finns plats för 190 personer i den stora salen. Det kan handla om allt från bröllop till fester.
– Vi har inte satt några begränsningar alls. Allt är upp till kunderna, säger Petra Vollertsen.
I ett anslutande rum har det inretts i en lite äldre stil. Ett rum som fått namnet "Idas finrum".
– Ida ägde Alunda gård som sedan blev Förslövs bygdegård. Vi har valt att inreda med gamla möbler, säger Petra Vollertsen.
Här kommer även att finnas gamla tidskrifter att bläddra i för den som vill det. På en av väggarna hänger även svartvita fotografier och information om bland annat Ida Rangström.
Petra Vollertsen och restaurangchef Cornelia Bramsell pratar om de sista detaljerna innan det är dags för restaurangen att öppna.Bild: Michael Lundblad
Gå till toppen