Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Helsingborg har växt rejält sedan 1973 – till skillnad från ishallen i staden

Ishallen öppnade dörrarna 1973 med två isytor, och där står vi ännu idag 2018, med två isytor i ett Helsingborg som till invånarantalet har nästan fördubblats och som fortsätter att växa. Det skriver Bengt Andersson. Bilden visar IFK Helsingborg under en uppvisning 2018.Bild: Sven-Erik Svensson
Tre Kronors framgångar är kanske det folkkäraste som finns i landet. Vintersport är viktigt och på riktigt för oss alla på olika sätt. Tyvärr begränsar utomhusklimatet i Helsingborgsregionen valmöjligheten när det gäller utövandet av olika vintersporter. Intensivare satsningar kräver relativt stor tillgång till vinterförhållanden, det vill säga snö.
Helsingborgs ishall erbjuder möjligheten till att utöva sport på is både som aktivt intresse och som framgångsrik sportslig satsning. Tyvärr är tillgängligheten begränsad vilket påverkar både konståkningsföreningens och ishockeyns möjlighet att erbjuda fler glädjen av att vara aktiv på is.
Intresset för våra sporter är enormt och konståkning hör till de snabbast växande idrotterna i landet (sett till antalet utövartillfällen) och även om Konståkning IFK Helsingborg engagerar över 200 främst tjejer varje säsong är tillgängligheten till isträning begränsande för att erbjuda fler möjligheten till skridskoåkning som aktivt intresse och sportslig verksamhet.
Våra verksamheter engagerar många och sportsligt sett når vi fram. Ishockeyverksamheten utvecklas och konståkarna tillhör en av landets främsta klubbar. Men för oss alla aktiva föreningar i ishallen är problemet att vi inte kan bemöta efterfrågan i dagsläget. Tillväxt är inte ens att tänka på. Som exempel kan man göra en jämförelse i invånarekvivalenter, då ligger Helsingborg med sina två isytor kort med 2-4 isytor i förhållande till kommuner i samma storlek. Ett annat sätt att se det på är att ishallen öppnade dörrarna 1973 med två isytor, och där står vi ännu idag 2018, med två isytor i ett Helsingborg som till invånarantalet har nästan fördubblats och som fortsätter att växa.
Tillsammans med allmänhetens åkning lockade Helsingborgs ishall mer än en halv miljon besök under säsongen 2017-2018. Att investera i isyta ligger i tiden och föreningarna i anläggningen är redo för utmaningen men behöver förutsättningar för att kunna jobba framåt.

Bengt Andersson

IFK Helsingborg Konståkning
Läs mer: Skriv på Min mening
Gå till toppen