Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Mångfald och pride förenar i Ängelholm

Med regnbågsflaggor och kärleksbudskap avgick årets mångfaldskarneval från Stortorget för en något kortare parad, tur och retur längs Storgatan.
En och annan kram blev det för Ellinor Idarsson under mångfaldsmarschen.Bild: Niklas Gustavsson
Den något sena tidpunkten för marschen bidrog kanske till att deltagarna var något färre än i fjol. Men arrangörerna var ändå nöjda.
– Vi lär oss med tiden. Förra året blev det för långt att gå. Den här sträckan mellan Stortorget och Stadsparken känns lagom. Alla håller ihop och kan sedan njuta av Miggis showband på torgets scen, sa Pelle Sköldbäck från Alla Kan, föreningen för inkluderande idrott i Ängelholm..
Medan kulturskolans Marching Band värmde upp på inför starten på Stortorget delades prideflaggor och vimplar med kärleksbudskap ut. Den albanska kulturföreningen Moder Teresa bjöd på dans och barnen fick ansiktsmålning i regnbågsfärger. Somliga hade en klar tolkning av regnbågsflaggans innebörd: ”Att man får vara kär i vem man vill och och klä sig hur man vill”.
I tåget samlades både politiska partier, föreningar och intressegrupper. Ängelholms äldreomsorg gick med en stor banderoll.
– För att visa att alla måste få vara den man är och känna kärlek till sig själv, sa Jessica Lantz som tågade med sina tio kollegor.
Kristina Göthberg deltog i tåget för att visa sitt stöd i frågor kring homosexualitet och hbtq.
– Jag tycker att Ängelholm är en ganska öppen stad i det avseendet, men det finns mycket kvar att göra, sa hon.
Regnbågsflaggor och kärleksbudskap fyllde Storgatan på lördagen.Bild: Niklas Gustavsson
Extra mycket kärlek vill äldreomsorgen ha.Bild: Niklas Gustavsson
Även om det inte är någon prideparad i Ängelholm finns det plats för mångfalden.Bild: Niklas Gustavsson
Kulturskolans Marching Band höll stämningen på topp på Stortorget och ledde sedan paraden.Bild: Niklas Gustavsson
Trots den ganska sena tidpunkten samlade mångfaldsparaden många deltagare.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen