Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Min mening: ”Beklagligt att de förändringar som är på gång skapar oro”

Socialnämndens ordförande Annika Jönsson svarar på insändaren om neddragningar på Ankaret i Örkelljunga.

Det är glädjande att höra att vi delar uppfattningen att verksamheten Ankaret är en trygghet och fristad för många.
Socialförvaltningen arbetar intensivt med att undersöka om vi kan utöka utbudet för personer med psykisk ohälsa och andra personer som står utanför ordinarie arbetsmarknad. Till exempel har vi andra verksamheter som är aktiva på dagtid som kan vara alternativ eller komplement till Ankaret.
Läs mer: Min mening: ”Varför sparar socialnämnden på en svag grupp?”
Det är beklagligt att de förändringar som är på gång i verksamheten skapar oro. Det är verkligen inte vår mening. Ankaret och övrig verksamhet för personer med psykisk ohälsa ska upplevas som en trygghet och en fristad i vardagen.
Det stämmer att personalstyrkan på Ankaret kommer att minska eftersom det upplevs att en person är tillräcklig för arbetsuppgifterna. Vissa aktiviteter på Ankaret kommer också att förändras och utvecklas. Vi kommer också att justera öppettiderna. Men vår bedömning är att förändringarna inte ska påverka den dagliga verksamheten i någon större utsträckning.
Tyvärr har alla politiker i vår nämnd inte haft möjlighet att besöka Ankaret men vi har en tät dialog med personalen och är trygga med den information som förmedlas till oss så att vi kan fatta rätt beslut.
Ankaret är viktig plats för många i vår kommun och det är vår vilja att verksamheten ska finnas kvar. Tillsammans med socialförvaltningen jobbar vi aktivt med att se till att de med psykisk ohälsa har möjlighet till trygga och stimulerande aktiviteter.
Annika Jönsson (M), socialnämndens ordförande i Örkelljunga
Gå till toppen