Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: ”Valet handlar inte bara om de som bor i tätorterna”

Fokus Färingtoftabygden vill se mer fokus på landsbygden bland kommunens politiker.

En stor del av Klippans kommun glöms bort i den pågående valdebatten. Valet handlar inte bara om de som bor i kommunens tätorter. Kommunpolitiken måste även handla om oss som bor utanför då Klippan till stor del består av ren landsbygd. Trots ständiga indragningar av kommunal service så finns det flertalet små, livskraftiga byar och ensligt belägna hus. Vi som bor här är oftast totalt bortglömda.
Ett exempel är att en nedsläckning av gatubelysning i småorter som Färingtofta, Tornsborg, Riseberga, Ankarlöv med flera är planerad av Klippans kommun. Vi pratar alltså om att i stort sett mörklägga tätbebyggda områden på flera ställen runt om i kommunen och endast behålla ett fåtal gatlampor.
Politikerna vill uppenbarligen att våra barn ska gå och cykla i mörkret längs 70-vägar, utan cykelbanor och där man oftast kör i 100 kilometer i timmen, till skolbussen och övriga aktiviteter. Äldre personer ska bli ännu räddare för att gå ut om kvällen. Det blir svårare att ha grannsamverkan. Föreningslokaler med ungdomsverksamhet ska ha mörklagda vägar och oupplysta parkeringar. Bygdegårdar och festlokaler ska finnas längs becksvarta vägar. I kommunens förslag ska 44 av Färingtoftas och Tornsborgs 52 gatlampor släckas och monteras ner. Åtta ska finnas kvar.
Vi är tacksamma för fibersatsningen men vi vill gärna ha ljus längs våra större vägar och fina byar. För oss är det ett måste för att skapa trygghet, säkerhet och framtidstro. Det pratas glatt och gärna om landsbygdsutveckling, natur, visioner och fina ord på hemsidan. I verkligheten verkar Klippans folkvalda politiker bokstavligen vilja släcka ljuset. Finns det något parti som vill hålla det tänt?
Fokus Färingtoftabygden
Gå till toppen