Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Nu står padelhallen klar

På lördagen invigdes Höganäs inomhushall för padel. Inte en dag för tidigt, enligt de entusiaster som väntat i flera år på att bygget skulle komma igång.

Efter drygt tre månaders byggande och flera års planering kunde stadens senaste idrottstillskott på Sporthallsvägen invigas. Tack vare den nya inomhushallen går det äntligen att spela padel året runt i Höganäs .
Fredrik Ekstrand har tidigare kört fram och tillbaka till Helsingborg under vinterhalvåret för att kunna ägna sig åt favoritsporten. Det slipper han nu.Bild: Jakob Thorell
– Det känns fantastiskt när man levt med projektet så här länge. Jag känner mig som en liten pojke som fått önskelådan med lego, säger företagaren Dov Gatmon.
Tillsammans med Henrik Lantz och Thomas Runors är han initiativtagare till den 1 250 kvadratmeter stora och elva meter höga hallen. Tanken är att bygget, som kostat 12 miljoner kronor, ska komma alla Höganäsbor till godo.
De fyra banorna har fått namn efter spanska städer. Malaga, Sevilla, Barcelona och Madrid. ”De har nummer också, men vi tyckte att det var lite tråkigt.” säger Dov Gatmon.Bild: Jakob Thorell
– Inom många föreningar satsar man på att bli bäst och störst. Vi har också ambitioner, men vill i första hand få till en social och folklig verksamhet här. Det låter inte så sexigt, men vi vill ha en vanlig hall för de som bor i Höganäs, säger han.
Tidigare har klubben förlorat spelare till Helsingborg när sommarsäsongen tagit slut. Nu räknar Dov Gatmon med att de återvänder.
– Det blir ju en timme mindre att sitta i bilen. Och allt i den nya hallen är ”top of the line” - det är viktigt att detta blir en trevlig plats att vara på.
Allt i den nya hallen är dessutom är handikappanpassat.
– Jag vet inte om det finns några rullstolsburna som spelar, men här finns iallafall möjligheten, säger Dov Gatmon.
Sonen Jacob får nog vänta några år, men pappa Sebastian och mamma Margareta Lang blev sugna på att börja spela padel.Bild: Jakob Thorell
Från och med invigningsdagen och två veckor framåt får alla som vill prova på den nya racketsporten helt gratis. Två av de drygt tvåhundra personerna som tittade in under dagen var Margareta och Sebastian Lang
– Det är en kul sport. Lite trixigare än jag väntat mig, men väldigt roligt. Och det är jobbigare än det ser ut, säger Margareta Lang som provade för första gången.
– Ja, man börjar svettas efter bara ett par bollar. Men det är en social sport och det är kul att det finns en ny och fräsch bana här i kommunen, säger Sebastian Lang.
Fredrik Ekstrand har spelat padel sedan några år efter att ha gått över från att spela tennis.
– Det är en fantastisk tillgång med en sådan här hall. Padel är en sport på uppgång, och vi har många barn som börjar i föreningen. Nu kan vi hålla en kontinuerlig träning hela året, säger han.
Två spelare på var sida om nätet och man får slå bollen efter att den studsat i väggen. Ida Gatmon och Jeanette Persson visade hur det går till.Bild: Jakob Thorell
Gå till toppen