Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Poängtapp för HIF i slutsekunden

HIF hade vunnit över Degerfors och underlaget – trodde alla. Men i slutsekunden kvitterade hemmalaget och segersviten är bruten.

En sekund från nionde raka seger. Det blev istället poängtapp i Värmland.
Superettan
Degerfors–HIF 1–1
Var det smaken av höst HIF och Degerfors fick känna på när augusti blev till september?
Gräsplanen på Stora valla släppte nämligen betänkligt och det höll på att kosta HIF tidigt när Charlie Weberg ramlade vid en tidig Degerforskontring.
Adam Eriksson och Pär Hansson redde upp situationen till slut.
Degerfors började annars bäst och tryckte tillbaka HIF.
Efter HIF:s första hörna i minut 13 testade Mohammed Abubakari ett skott som tog på en utsträckt Degerforsarm. Domaren friade och det blev endast till ännu en HIF-hörna. Även den resultatlös.
Ett ösregn hade fallit tungt under natten. Dessutom vattnades planen inför matchen vilket gjorde underlaget än värre.
Det såg ut att ha kostat Mohammed Abubakari en skada efter 20 minuters spel.
Marcus de Bruin hittade Viktor Götesson som stötte in bollen bakom Pär Hansson, men publikens jubel på Stora valla tystnade när den assisterande domarens flagga var i luften för offside. Halvlekens hetaste chans.
Spelarna halkade sig genom första 46 minuterna och i paus var HIF:s Rasmus Jönsson kritisk.
– Alla ser att det är extremt svårspelat där ute. Jag vet inte om det har varit mycket sämre väder i Degerfors än i övriga Sverige i år, sa Rasmus Jönsson till Cmore med en rejäl skopa sarkasm.
Det är långt från ovanligt att planer vattnas inför avspark. Det brukar gynna ett snabbare spel. På en redan dålig plan var blev det istället något annat.
– Man vill alltid ha en så bra plan som möjligt. Men vi får försöka spela efter förutsättningarna: Det gynnar inte ett lag som vill spela fotboll, sa Rasmus Jönsson.
Andreas Granqvist som i varje match bär en regnbågsfärgad kaptensbindel fick på Stora valla sällskap med en hel flock mångfärgade bindlar hos hemmaspelarna.
– Vi är ändå Värmlands största fotbollslag och att vi ställer oss bakom i den här frågan och visar samhället vart vi står och vad vi tycker är helt rätt. Man får vara precis som man är och så ska det vara i hela Sverige, sa mittfältaren Nikola Ladan till NWT inför matchen.
Andra halvlek inleddes med en femminutersperiod där HIF lugnt och metodiskt höll i bollen – men utan att få till någon farlighet.
Degerfors stack upp och ett inlägg från högerkanten såg ut att bli helt misslyckat, men till slut var det ribban över Pär Hansson som var det enda som stod i vägen för ett ledningsmål för Degerfors.
Skulle det bli 0-0, HIF:s första sedan 24 september i fjol mot Falkenberg?
Nej.
Mohammed Abubakari skickade bollen ut till Adam Eriksson som fick in ett flackt inlägg. Till höger i straffområdet rusade Mamudu Moro och stötte in sitt åttonde mål för säsongen.
1–0 till HIF i minut 62 inför hela 5 022 åskådare på Stora valla.
Degerfors hade inte gett upp på något sätt.
Kevin Wright fick till ett bra inlägg från vänster i minut 71 och Erik Lindell sköt direkt. Pär Hansson var snabbt nere vid sin vänstra stolpe och räddade.
När solen trängde genom molnen tog sig inbytte Wanderson fram och skarvade fram bollen till Max Svensson – som prickade stolpen. Returen sköt Andi Bjarnason in i skogen.
2–0 där, i minut 87, och matchen skulle ha varit punkterad.
Degerfors kom fram på högerkanten en sista gång. Bollen skulle boxas bort av Pär Hansson – men han verkade flyga förbi bollen som istället skeppades i mål av Marcus de Bruin.
11. Det blev ingen åttonde raka seger för HIF. 1–1 på Stora valla.
För tredje matchen i rad.
Gå till toppen