Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Uppsägningen av kommundirektören i Båstad granskas av revisionen

Kommunrevisionen i Båstad har inlett en granskning av uppsägningen av förre kommundirektören samt den personalenkät som genomfördes.

Gick det rätt till när Båstads förre kommunchef Kristina Geiger tvingades sluta? Kommunens revision har inlett en granskning av en personalenkät och uppsägningen av kommunchefen.Bild: Michael Lundblad
Det var i samband med kommunstyrelsens möte i början av april som kommundirektör Kristina Geiger fick sparken.
Nu har kommunens revision beslutat att starta en granskning av både beredningen av den personalenkät som genomfördes och processen kring uppsägningen av kommunchefen.
– Vi ville titta på underlaget till enkäten. Hur den är upplagd och uppbyggd, säger Sten Wahlgren (M), ordförande för revisionen.
Revisionen har även haft samtal med Kristina Geiger.
Det har tidigare framförts synpunkter från exempelvis Bjärepartiet och tidigare kommundirektören på den personalenkät som genomfördes strax innan kommundirektören tvingades bort. Det ska exempelvis ha varit fler än enbart de som arbetar i kommunhuset som fick enkäten skickad till sig.
Kommunstyrelsens beslut var att de som sitter i kommunhuset skulle få svara på enkäten.
Enligt kommunens HR-chefs bedömning fanns ett antal brister i enkäten. Bland annat ska det ha gått att svara på den mer än en gång.
– Den osäkerhetsfaktorn fanns där och går inte att utesluta, säger HR-chef Philipp Seuffer.
Enligt honom är det rent formellt så att det varken förekom något avsked eller någon uppsägning i samband med att kommundirektör slutade.
– Hon har lämnat på egen begäran. Det är så det gått till, säger han.
I granskningen ska revisionen titta på vilka grunder kommunstyrelsen beslöt att genomföra enkäten och i vilken grad den kvalitetssäkrades. Man tittar även på processen kring uppsägningen av kommundirektören.
– Vi vill se så att allting har gått rätt till, säger Sten Wahlgren.
Sten Wahlgren räknar med att granskningen som revisionsbyrån EY ska genomföra är färdig någon gång under hösten.
Gå till toppen