Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anhållen för Malmövåldtäkter släppt – nu jobbar polisen vidare med andra tips

Våldtäktsmannen cyklade ikapp sina offer. Arkivbild.Bild: Hasse Holmberg/TT
Den man som anhölls i fredags misstänkt för två grova våldtäkter i Malmö i somras har släppts och är inte längre misstänkt, uppger Åklagarmyndigheten.
"Resultaten av dna-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige. Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot", säger kammaråklagare Ola Lavie i ett pressmeddelande.
Mannen greps efter det att polisen gått ut med en fantombild på gärningsmannen och tips dessutom efterlysts i ett tv-program.
Överfallen skedde nattetid i slutet av maj och början av juni i Malmö, när båda offren varit ensamma och på väg hem. Teknisk bevisning visar att det rör sig om samma gärningsman, som tros ha cyklat ikapp sina offer och attackerat dem.
Kammaråklagare Ola Lavie berättar för Sydsvenskan att man fick in ett stort antal tips genom den fantombild och efterlysningen man gick ut med i tv.
– Vi jobbar fortfarande med tipsen och vi jobbar vidare med dem så vi inte tappar tempo och tid. Det fanns ju en möjlighet att detta inte var rätt person, säger Ola Lavie.
Detta var det tips som under fredagsmorgonen ansågs vara det mest intressanta.
– Det som är bra i detta fallet är just att vi har dna.
Har man fler tips så tas dessa emot på telefon: 114 14.
Gå till toppen