Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Danmark

Fyra polismän skadade efter biljakt i norra Köpenhamn

Fyra poliser fick föras till sjukhus efter att två polisbilar under söndagen krockade i samband med en biljakt på Helsingörmotorvägen i norra Köpenhamn.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på eftermiddagen. Enligt danska Ekstrabladet ska flera polispatruller har varit inblandade i ett förföljande av en bilist på motorvägen mellan Köpenhamn och Helsingör.
Bilarna ska enligt vittnesuppgifter till Ekstrabladet ha färdats i hastigheter på uppemot 200 kilometer i timmen när olyckan var framme. Den jagade bilen körde in på en avfart vid motorvägsmotet i höjd med Lyngby och de två polisbilarna krockade då med varandra i någon form av bakifrånkollision.
Flera räddningsfordonkallades till platsen. Samtliga personer som färdades i de två bilarna, totalt fyra poliser fördesmed ambulans till sjukhus. Enligt den danska polisen ska ingen av dem ha livshotande skador, i övrigt fanns det på söndagskvällen inga närmare uppgifter om deras skadetillstånd.
Bilisten som poliserna jagade ska enligt Ekstrabladet inte ha blivit stoppad utan kom undan.
Gå till toppen