Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra polismän skadade efter biljakt i norra Köpenhamn

Fyra poliser fick föras till sjukhus efter att två polisbilar under söndagen krockade i samband med en biljakt på Helsingörmotorvägen i norra Köpenhamn.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på eftermiddagen. Enligt danska Ekstrabladet ska flera polispatruller har varit inblandade i ett förföljande av en bilist på motorvägen mellan Köpenhamn och Helsingör.
Bilarna ska enligt vittnesuppgifter till Ekstrabladet ha färdats i hastigheter på uppemot 200 kilometer i timmen när olyckan var framme. Den jagade bilen körde in på en avfart vid motorvägsmotet i höjd med Lyngby och de två polisbilarna krockade då med varandra i någon form av bakifrånkollision.
Flera räddningsfordonkallades till platsen. Samtliga personer som färdades i de två bilarna, totalt fyra poliser fördesmed ambulans till sjukhus. Enligt den danska polisen ska ingen av dem ha livshotande skador, i övrigt fanns det på söndagskvällen inga närmare uppgifter om deras skadetillstånd.
Bilisten som poliserna jagade ska enligt Ekstrabladet inte ha blivit stoppad utan kom undan.
Gå till toppen