Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jagades av ex-flickvännens bror

Männen sprang efter sitt offer, sparkade och slog honom när han låg på marken. Nu åtalas de för grov misshandel.

Det var en natt i slutet av februari som en 27-årig man blev misshandlad i Landskrona. Han hade blivit ombedd att åka till en adress i Landskrona där hans tidigare flickvän bor.
I stället väntade två män på honom inne i trapphuset – kvinnans bror och en vän till honom. De började slå honom och 27-åringen försökte fly men när han kom till Sturegatan snubblade han och föll till marken. De jagande männen hann då ikapp honom och fortsatte misshandeln med sparkar och slag.
Till sist lämnade de sitt offer som lyckades kalla på hjälp genom att ringa 112. Ambulans kom till platsen och förde honom till akuten på universitetssjukhuset i Lund. Mannen var chockad och hade omfattande skador, bland annat svullen läpp, näsblod, sprucket ögonlock, igenbommat öga och skador på kroppen.
Han har i efterhand berättat för polisen att han inte förstår varför han blev misshandlad. Han hade inget otalt med sin ex-flickvän och inte heller med hennes bror och dennes kompis.
De utpekade gärningsmännen är 25 år gamla och bosatta i Helsingborg och Åstorp. De hämtades in till förhör närmare två månader efter misshandeln och har genomgående nekat till brott.
Offrets ex-flickvän har dock pekat ut dem som skyldiga och berättat att de lämnat hennes lägenhet för att ”de ville prata med honom”. Hon ska även ha hört skrik från Sturegatan och efteråt sett att brodern var blodig på knogarna.
I polisförhören säger männen att de har hört talas om misshandeln, men att det är för dem okända gärningsmän som är de skyldiga.
Åklagaren är dock övertygad om deras skuld och vill att de ska dömas för grov misshandel eftersom de visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” genom att slå och sparka på en person som låg på marken.
Rättegången hålls i november.
Gå till toppen