Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Min mening: ”Vems sunda förnuft röstar jag på?”

Signaturen ”Väljare med sunt förnuft” funderar på vad sunt förnuft betyder för Vår framtid Klippan.

I Klippan har vi fått ett nytt parti, ”Vår framtid Klippan”. Ett parti som sägs vara utan ideologier och står för det sunda förnuftet. Det låter ju så bra och redigt, eller?
Själva ordet ideologi kommer från grekiska språket och betyder läran om idéer, det vill säga en viljeyttring. Här finns nu ett parti utan ideologi. Som väljare hade jag haft väldigt svårt att rösta på ett parti som inte vill deklarera sina värderingar.
Det låter ju så otroligt bra, att bara vädja till det sunda förnuftet, vem vill inte tro på det, det gör väl alla. Men som väljare: Hur ska jag veta vems sunda förnuft det är jag röstar på? För det sunda förnuftet har jag många gånger upplevt skiljer sig åt för olika personer.
Är det månne familjen Dådrings sunda förnuft som gäller? Då är det uppenbart så att man som väljare måste vara väl förtrogen med ett fåtal personers tyckande i väldigt många frågor. Jag tror till och med att man som gift i många år inte alltid vet vad och hur ens partner tycker i alla lägen.
Vidare kan man undra om alla övriga politiker inte alls innehar det där “sunda förnuftet“ som vi det senaste månaderna hört så mycket om.
Jag är övertygad om att det finns fler politiker med sunt förnuft och begåvning som arbetar idogt för Klippans kommuns bästa.
Ibland finns det gemensamma nämnare för vissa partier, en ideologi som gör att man drar åt samma håll. Detta ser jag inte som en nackdel utan snarare som en sorts varudeklaration. Man vet vad man röstar på och köper inte grisen i säcken.
Väljare med ”sunt förnuft”
Gå till toppen