Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Unga brandhjältar prisas – larmade om brand i Ramlösa

I somras stoppade Albert Lindow Karemo, 8, och bröderna Oscar, 6, och August Rudenstam, 9, en hotande storbrand i Ramlösa brunnspark. Nu prisas de unga brandhjältarna.

Albert Lindow Karemo, 8 och bröderna Oscar, 6 och August Rudenstam, 9. Nu prisas pojkarna för att de satte stopp för en hotande brandkatastrof i Ramlösa brunnspark.Bild: Jon W Loman
Vid en ceremoni på Skånes Brandskyddsdag i Revinge den 13 september kommer den unga trions rådiga ingripande att uppmärksammas.
– Det känns bra, säger Albert Lindow Karemo, 8, när HD når honom på telefon.
Det var på tisdagskvällen den 24 juli som han tillsammans med bröderna Oscar, 6, och August Rudenstam, 9, upptäckte att det brann vid favoritlekplatsen i Ramlösa brunnspark.
Pojkarna sprang direkt hem till Oscars och Augusts föräldrar, varpå branden kunde släckas innan elden hunnit sprida sig i den knastertorra skogen.
Den rådiga insatsen uppmärksammades inte bara av HD utan även av räddningstjänsten Skåne Nordväst som nominerade pojkarna till Brandskyddsföreningens pris för rådigt ingripande.
– Pojkarna gjorde precis som man ska. Det är imponerande och duktigt gjort. Tack vare dem blev det inte en betydligt större skada, sa Lars Anderberg, inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst efter händelsen.
Vad priset består i är inte känt.
– Men jag vet att vi ska få diplom, säger Albert Lindow Karemo.
Gå till toppen