Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Jonas Nilsson, Miljöpartiet Båstad

Han tycker att arbetsklimatet i kommunhuset är prio ett för politikerna. Möt Miljöpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vilken är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi har våra frågor som rör klimat och miljö, men jag måste ändå säga att det viktigaste är att vi får ett fungerande arbetsklimat i kommunen. För utan det kan vi inte göra någonting. Det har varit turbulens, med avskedanden och uppsägningar, för att få arbetsro och genomföra den politik vi vill genomföra måste det finnas ett fungerande arbetsklimat. Om inte politiker och tjänstemän kan arbeta tillsammans så spelar nästan inte något annat någon roll.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att man kan engagera sig i samhällsfrågor och förhoppningsvis göra det bättre. Det är roligt att vara informerad om vad som händer och sker, och vara med och påverka det.
3

Varför blev du miljöpartist?

– Jag tror att klimatet är en fråga som kommer att påverka oss och alla andra i framtiden. Sedan stämmer partiets värderingar med mina - det är miljö och det är solidaritet med andra människor och med djur. Framför allt är det Miljöpartiet som kan ta klimatfrågan.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är nog feministiskt initiativ. Frågorna de driver är ingenting som drivs i Båstad, jämlikhetsfrågorna behöver lyftas.
5

Snabba fakta om Jonas Nilsson

Parti: Miljöpartiet
Yrke: Har en målarfirma
Född: 1971
Gå till hd.se