Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Allt för Sverige” börjar i Helsingborg

Tio amerikaner kommer för att leta efter sina rötter.

Deltagarna i ”Allt för Sverige" 2018: Kevin Chown, Ashley Mullinax, Andrew Morrison, Anders Lundin (programledare), Susan Snyder, Christina Wight, Domonique Jackson-Russel, Louis Larsson, David Neslund, Kyle Johnson, och Tanya Edgil.Bild: Magnus Liam Karlsson/SVT
Det populära programmet ”Allt för Sverige” drar igång sin åttonde säsong söndagen den 16 september. Det berättar släktforskaren Fredrik Mejster, som var en av dem som representerade Genealogiska Föreningen under Släktforskardagarna i Växjö i helgen.
I ”Allt för Sverige” kommer tio svenskättade amerikaner till Sverige för att leta efter sina rötter.
Det första avsnittet är filmat i Helsingborg.
Det är Fredrik Mejster som forskat i amerikanernas svenska släkt och också skrivit deras spännande historia som tv-tittarna sedan får ta del av.
– Totalt blir det åtta avsnitt. Men allt måste förstås vara helt rätt. Det är inte så lätt att få varierande historier för deltagarna, men det är mycket roligt att få göra detta, säger Fredrik Mejster, som är arkivarie vid Stadsarkivet i Uppsala.
”Allt för Sverige” är en tävling där vinnaren får en släktträff med sin svenska släkt. Räkna med tårar, kulturkrockar och många skratt. Liksom tidigare år är Anders Lundin programledare. Programmet sänds i SVT1 på söndagar klockan 20.00.
Gå till toppen