Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Butiken på Drottninghög stänger vid årsskiftet

Handlarna och Helsingborgshem kunde inte komma överens om nya lokaler på Drottninghög. Nu vill Helsingborgshem att nya aktörer öppnar affär.

Vid årsskiftet går Icas hyresavtal med Helsingborgshem ut, därefter kommer lokalerna på Drottninghögs centrum att rivas. Handlarna som driver butiken blev erbjudna tillfälliga lokaler i moduler i väntan på att nya, men parterna kunde inte kommer överens om kostnaderna kring detta.
– Vi stod för långt ifrån varandra och har avslutat förhandlingarna med handlarna, säger Helena Fremle, affärsområdeschef boendeutveckling och service på Helsingborgshem.
Det kommunala bostadsbolaget hoppas nu på att någon annan aktör ska vilja driva butik när centrumet renoveras och byggs om. I ett pressmeddelande från bolaget står att målsättningen är att det ska finnas en mindre butik med service på centrat.
Som HD berättat tidigare ville Ica-handlarna fortsätta att driva butik på Drottninghög efter ombyggnaden, då i egen regi eftersom Ica centralt tar sin hand från verksamheten.
Tidigare i år stängde även Ica-butiken på närliggande Dalhem efter en konkurs.
Läs mer: Handlarna får rätt i Hyresnämnden – Ica på Drottninghög stannar till slutet av året
Läs mer: Drottninghög kan bli utan post och butik när centrum byggs om
Läs mer: Ica-butik på Dalhem i konkurs
Gå till toppen