Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bytte skotthand – nu klar för OV

Plojgrejen på träning ledde till att högerhänte Oskar Ljunggren bytte position och skotthand.
– Jag har spenderat många timmar med att nöta med vänstern.

Under måndagen blev det klart att 20-åringe Oskar Ljunggren lånas ut från Drott till OV Helsingborg. I och med att han studerar till ingenjör på Campus blev det naturligt att rikta blicken mot OV:s satsning på att försöka studsa tillbaka till Handbollsligan. Oskar Ljunggren har precis börjat träna med nya lagkamraterna, men har fått ett gott intryck.
– Utvecklingsmässig är det ett stort steg framåt för mig att komma till OV. Det känns bra.
Tränaren Ulf Sivertsson kommer använda Oskar Ljuggren – som gör sin tredje säsong på seniornivå – på högerkanten. Där kommer han avsluta anfall med vänsterhanden. Men faktum är att Oskar behärskar att spela med båda händerna.
Allting startade med att OV-nyförvärvet för tre år sedan stod och lattjade med några kompisar i Drott i samband med en träning.
– Vi skojade om att dra med fel hand. När tränaren såg mig skjuta tyckte han jag skulle fortsätta med det. Jag har spenderat många timmar med att nöta med vänstern.
– Jag skjuter fortfarande hårdare med höger. Men tekniken och precisionen är bättre med vänstran.
Vilken hand använder du om ni kontrar och du kommer fri centralt?
– Då blir det faktiskt vänsterhanden.
Gå till toppen