Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dags igen att läsa film på Båstads bibliotek

Barnäktenskap, dans och Norwegian wood väntar i samband med höstens filmläsning på biblioteket.

Först ut under höstens "Vi läser film" på Båstads bibliotek är "Jag heter Nujood - är 10 år och skild" av Nujood Ali. Det handlar om en självupplevd historia om barnäktenskap i Jemen.
Onsdagen den 12 september visas filmen "Nojoom". En film som är baserad på boken. Gäst till visningen är forskaren Hanna Cinthio från människorättsorganisationen Freezone. Visningen sker i samarbete med Malmö Film Festival. Bok- och filmsamtal blir det den 13 september.
På biblioteket fortsätter filmläsningen med ett antal dansdokumentärer i oktober. Då läses även Zadie Smiths "Swing time". Den 10/10 visas "Capturing Grace", 23/10 visas "Män som dansar" och 25/10 blir det bok- och filmsamtal.
I december är det dags för Haruki Murakamis "Norwegian Wood". Då visas även den japanska filmatiseringen med samma namn samt filmen "Dreaming Murakami" som är en drömsk dokumentär om att översätta Murakamis böcker. Gäst till sistnämnda visning är översättaren Irene Anderberg. 4/12 visas "Dreaming Murakami", 5/12 är det filmvisning och 6/12 väntar bok- och filmsamtal.
Gå till toppen