Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Miniutställning i Ängelholm är ingen liten lort

För att belysa vikten av att våga yttra sig och engagera sig har Stadsbiblioteket lånat in utställningen #ingenlitenlort om Astrid Lindgren.

Ewa Tiselius och Mia Brinck och på Stadsbiblioteket ansvarar för utställningen #ingenlitenlort som handlar om Astrids Lindgrens engagemang i olika frågor.Bild: Niklas Gustavsson
Både i text och i filmade inslag kan man läsa, höra och se landets kanske mest kända författare när hon tar ställning i olika frågor.
– Astrid Lindgren var engagerad i många frågor. Hon höjde sin röst inte minst när det gäller barnens rätt. Men även frågor om fred, miljö, djur och natur intresserade henne, säger Ewa Tiselius, en av dem som ansvarar för utställningen på Stadsbiblioteket.
Ewa Tiselius visar att det finns möjlighet att lyssna på när Astrid Lindgren pratar om saker som berörde henne.Bild: Niklas Gustavsson
#ingenlitenlort – mini är en utställning som turnerar runt på olika bibliotek.
Den ursprungliga utställningen finns på Astrid Lindgrens Näs. Men just nu är en uppsättning av utställningen i Ängelholm.
– Vi bokade den ganska tidigt och ville ha den nu i samband med valet, då det är extra viktigt att höja sin röst. När vi fick utställningen de här veckorna så blev vi naturligtvis mycket glada.
Den har lockat en hel besökare.
– Vi har bjudit in alla skolklasser från årskurs sex i kommunen och jag tror att sex av dem har varit här. Dessutom har flera SFI-klasser sett den. När man pratar med eleverna på SFI förstår man hur stor Astrid Lindgren är utomlands, säger Mia Brinck, som är den andra bibliotekarien som ansvarar för utställningen.
Aldrig våld! Det hette ett tal som Astrid Lindgren höll när hon fick ett pris i Tyskland. Talet handlade om att man aldrig får slå barn.Bild: Niklas Gustavsson
"Ingen liten lort" är ett citat hämtat från Bröderna Lejonhjärta och handlar om att om höjer sin röst och står upp för rättvisa så är man ingen liten lort.
Utställningen som finns mitt i Stadsbiblioteket och pågår till och med den 15 september.
Gå till toppen