Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Nästan fritt från utryckningspoliser i Helsingör från och med idag

Omorganisation av polisverksamheten i Danmark gör att Helsingör bara får behålla en radiobil för utryckning i Helsingör.

Bild: Johan Nilsson/TT
Från början var det tänkt att ingen utryckningsverksamhet alls skulle utgått från Helsingör utan bara från de närliggande orterna Gentofte och Hilleröd.
Men det protesterade bland andra Helsingörs borgmästare Benedikte Kiær från det Konservative Folkeparti mot och lyckades få behålla åtminstone en polisbil per vaktpass i Helsingör. Det skriver Helsingör Dagblad som var först med att berätta om saken i helgen.
Tidigare har det funnits tre polisbilar för utryckning i Helsingör men den omfattande reorganiseringen av den danska polisen, som görs för att bättre fördela resurserna över landet, har ändrat på det.
Istället ska de polisbilar som finns på norra Själland patrullera större områden och i större utsträckning än i dag vara "på rull" under sina arbetspass. På så sätt ska beredskapen ändå klaras är det tänkt.
En förändring som Benedikte Kiær och många med henne dock uppskattar är att Helsingör får speciellt utpekade poliser som ska arbeta i utsatta bostadsområden, i Helsingör gäller det exempelvis bostadsområdena Nøjsomhed og Vapnagård.
Gå till toppen