Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

P-böter för utbränd bil

Ägaren till en bil som förstörts i en brand fick parkeringsböter för den utbrända bilen. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Inte nog med att en Norrköpingsbo fick sin bil förstörd i en brand. En parkeringsvakt passade också på att utfärda böter för det utbrända vraket.
Det var i mitten av augusti som bilen brann en natt. Vid lunchtid dagen efter branden hade bilen forslats bort, skriver Norrköpings Tidningar.
Men det visade sig att redan på morgonen hade en parkeringsvakt hunnit utfärda böter för den förstörda bilen. Boten utfärdades elektroniskt eftersom den inte gick att fästa på bilen. Och två veckor senare kom ett krav.
– Orsaken till böterna var att det inte fanns något parkeringstillstånd i den utbrända bilen, men det hade ju också brunnit upp, säger bilägarens mamma till tidningen.
Enligt vd:n för parkeringsbolaget registrerades avgiften för att parkeringsvakten inte visste hur länge bilen stått där. Vd:n säger vidare att parkeringsavgiften nu har makulerats.
Gå till toppen