Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Pensionär hoppar in som toppchef i Ängelholm – för andra gången

För andra gången på tre år tvingas Ängelholm rekrytera ny chef för huvuduppdrag lärande och familj. Nu liksom då är det pensionerade kommunchefen Claes Jarlvi, 68, som rycker in som tillförordnad.
Bilden togs när Christer Kratz (till vänster) tillträdde som ny chef för lärande och familj. Nu kommer Claes Jarlvi (till höger) tillbaka som tillförordnad.Bild: Niklas Gustavsson
Efter drygt 2,5 år som chef för huvuduppdrag lärande och familj lämnade Christer Kratz Ängelholm för att bli kommunchef i Tingsryd. Rekrytering pågår, men en efterträdare kan tidigaste bli aktuell vid årsskiftet.
Som tillförordnad chef har Claes Jarlvi utsetts.
Claes Jarlvi är pensionerad kommunchef i Åstorp som är väl förtrogen med sitt nya uppdrag. För tre år sedan gjorde han motsvarande inhopp efter Tony Mufic som då var utbildningschef i Ängelholm. I fem månader arbetade han som tillförordnad chef och var med och utformade den nya organisationen lärande och familj.
Den här veckan sätter han sig i samma arbetsrum i Stadshuset som han lämnade.
För Ängelholms kommun är det en tacksam lösning.
– Han känner vår organisation och de flesta som arbetar här. Det underlättar mycket, säger BrittMarie Hansson (S), ordförande i välfärdsnämnden.
Gå till toppen