Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skämtade om Förintelsens offer – avgår

En nu avhoppad lokalpolitiker för Sverigedemokraterna har skrivit förnedrande inlägg på Facebook om Förintelsens offer. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den lokalpolitiker för Sverigedemokraterna som skrivit förnedrande inlägg på Facebook om Förintelsens offer drar tillbaka sin kandidatur, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.
Politikern, som varit ordförande för SD i en kommun i Norduppland, har även skämtat grovt om svarta. Händelserna har enligt Expressen inträffat under 2012 och 2013.
Bland annat skämtade mannen om judar som ska gasas i Auschwitz. Vid ett annat tillfälle skrev mannen nedsättande om svarta som han kallade "negrer".
Politikern har tidigare sagt att hans inlägg är "ren satir". Med anledning av avgången skriver politikern nu i ett pressmeddelande att:
"Jag inser att mina flera år gamla skämt på Facebook har lett till missförstånd och att detta kan skada förtroendet för partiet, vilket absolut inte har varit min avsikt. Det sista jag vill är att partiet ska få lida på grund av detta och därför drar jag tillbaka min kandidatur i valet och avsäger mig medlemskapet och alla uppdrag i partiet".
Gå till toppen