Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trafikverket rustar rälsen – de här stationerna påverkas

Skånska resenärer kan räkna med vissa störningar i tågtrafiken kommande kvällar och nätter. Trafikverket ska utföra underhållsarbete.

På tisdagen, onsdagen och torsdagen ska Trafikverket underhålla rälsen.Bild: Adam Ihse/TT
Arbetet inleds i Kävlinge. Från tisdag klockan 21.40 till onsdag klockan 05.00 kör Pågatågen och Öresundstågen mellan Lund–Landskrona–Helsingborg på annan bana. Det gör att tågen inte kan stanna på stationerna i Dösjebro, Häljarp, Landskrona, Glumslöv och Rydebäck.
– Trafikverket stänger banorna helt och håller, vi kommer inte igenom, säger Mats Olsson som är affärsutvecklare på Skånetrafiken.
Bussar ersätter via mellanstationerna. Skånetrafiken uppmanar resenärer att tänka på att det tar längre tid att resa med buss än med tåg.
– Vi tvingas åka andra vägar och i och med det tappar våra kunder sina förbindelser. Därför måste vi sätta in bussar.
Arbetet fortsätter sedan på onsdagen och torsdagen, då även på rälsen i Landskrona. Samma stationer påverkas, den här gången mellan klockan 21.30 och 05.10.
– Vi har samlat på oss underhållsjobb som inte är akuta också tar man dem när det är lågtrafik. Typ städa, röja och laga mindre fel. Det är något sådant jobb som man ska göra i tre nätter, säger Lennart Helsing presskommunikatör på Trafikverket.
– Det är alltså inte något speciellt som är fel utan det är allmän vård kan man säga.
Gå till toppen