Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: "Självklart ska det finns familjecentral i Höganäs"

KD tycker till om familjecentral.

Höganäs är den enda kommun i nordvästra Skåne som inte har en familjecentral. Det vill vi kristdemokrater ändra på.
Höganäs växer och hit flyttar nu många barnfamiljer, vilket är jätteroligt. Vi vill locka hit fler barnfamiljer och då gäller det att fortsätta vara en attraktiv kommun med hög trygghet. För alla dessa och de som redan bor här kommer vi kristdemokrater arbeta enträget för att kunna starta en familjecentral.
På en familjecentral arbetar MVC, BVC, öppen förskola och socialtjänst tillsammans. Målet är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar. Här bidrar familjecentralen som en mötesplats för dem. De stärker dessutom det sociala nätverket runt dem.
En familjecentral riktar sig till blivande föräldrar och barnfamiljer 0-6 år. Den fungerar som en ingång för att nå alla föräldrar. De arbetar alla hälsofrämjande, och erbjuder stöd på olika sätt för de som är i behov av det.
Själva idén med att samordna olika verksamheter är att samarbete fungerar enklare när dessa finns under samma tak. En familjecentral i Höganäs vinner vi alla på.

Pia Lidwall (KD)

Inga-Maj Hult (KD)

Fredrik Johannesson (KD)

Barbara Struglics Bogs (KD)

Gå till toppen