Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Min mening: ”Ett hot mot kommunens utveckling”

Inom kort hoppas vi kunna skapa plats för PostNord, Catena och ytterligare utveckling för Frode Laursen för expansion på södra industriområdet. Det kommer lågt räknat att innebära över 400 nya jobb till kommunen.

I de flesta kommuner i Sverige skulle kommunledningar, oavsett partifärg, välkomna denna typ av etableringar och nysatsningar.
I Åstorp finns emellertid ett stort orosmoln: Moderaterna och Sverigedemokraterna säger nej!
Vid den valdebatt som anordnades på Torget i förra veckan befäste de sitt motstånd. Deras avoga inställning är ett hot mot kommunens fortsatta utveckling.
De hävdar att de stora företagens etableringar skulle missgynna små företags framväxt. Men all erfarenhet visar på motsatsen. Ju fler verksamheter som finns, desto större möjligheter att även små företag kan startas och växa. Det kan handla om småindustri, service, tjänstesektor och handel, som växer fram tack vare de stora företagens etableringar.
Vår inställning är solklar: Åstorp ska vara en företagsvänlig kommun! Vi ska ha en nära dialog med företagen och modern och framtidsinriktad teknik och service. Det skapar jobb och tillväxt och gynnar kommunens utveckling.
Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande (S)
Per-Arne Håkansson, kommunfullmäktiges ordförande (S)
Gå till toppen