Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt påverkad man nekades provköra bil – tjuvtankade i annan bil och greps

På tisdagen försökte en man provköra en bil från en bilfirma i Ängelholm – men nekades. Då körde han i en annan bil från platsen, tjuvtankade enligt polisen på en mack och greps i Helsingborg, misstänkt för rattfylla.

Ärendet nådde polisen vid 11-tiden på tisdagen, då en bilfirma i Ängelholm slog larm.
Mannen hade då försökt provköra en bil på platsen. När han inte fick göra det körde han från platsen i den bil han förmodligen anlände dit i, tankade på en mack – och avvek utan att betala. Han körde i hög hastighet mot Helsingborg.
Förelåg det någon fara för andra trafikanter?
– Det har det ju så klart gjort. Han har kört jättesnabbt och eventuellt varit påverkad, så definitivt. Men jag har inte fått intryck av att det varit nära att ske en olycka, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Väl i Helsingborg stoppades han av polisen och togs med för provtagning. Han är bland annat misstänkt för rattfylla, alternativt drograttfylla.
Gå till toppen