Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tonar ner EM efter skönt besked

Utvecklingen i H65 Höör har lett till att Emma Lindqvist får chansen i landslaget.
Sista landslagslagssamlingen innan EM-truppen presenteras. Då får Emma Lindqvist debutera när Sverige möter Island borta i dubbelmöte 27 respektive 29 september.
– Jag ska dit och visa vad jag kan. Men jag tänker inte så långt som att jag ska ta en plats till EM, säger Emma Lindqvist.
Hon lämnade OV Helsingborg säsongen 2016 för H65 Höör. Med nuvarande klubben har 20-åringen tagit sig till två raka SM-finaler och vunnit en av dem.
I landslaget är Emma Lindqvist en av tre uttagna mittnior. Övriga är stjärnan Bella Gulldén samt Carin Strömberg. Sabina Jacobsen har problem med menisken men beräknas vara tillbaka snart. Det gör att det blir svårt för Emma Lindqvist att slå sig in i EM-truppen. Något hon tar med ro.
– Det är bara otroligt kul att få träna och spela med de bästa i Sverige. Spelarna i landslaget har hängt ihop länge, men jag ska försöka hitta min plats i gruppen.
Efter denna säsong går kontraktet med H65 ut.
– Jag strävar efter att komma utomlands, men vill inte stressa fram något. Jag har bra utvecklingsmöjligheter där jag är nu. Bland annat har mitt anfallsspel blivit bättre. Jag håller högre fart och gör färre tekniska misstag. Att jag kommit med i landslaget visar att jag gör rätt saker.
Gå till toppen