Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tung premiär för Rekords nyförvärv

Mardrömsstart för nyförvärvet Liang Qiu. Men Rekord lyckades rädda en poäng.

Rekords nyförvärv Liang Qiu fick det inte att stämma under sin debutkväll i Pingisligan.
PINGISLIGAN
Rekord 3
Falkenberg 5 eft tiebreak
Premiär och mångas nyfikenhet riktades mot hagen där Rekords kinesiska nyförvärv Liang Qiu gjorde entré. Och klivet in i svenska Pingislagen utvecklades till en skräckhistoria.
Nervositet, enkla misstag och emellanåt segt speltempo präglade samtliga sex förlustset. 23-åringen kom aldrig in i matcherna.
Efter inledande förlusten mot An Shu – bekant för hemmapubliken i samband med en tidigare sejour i Rekord – blev kvällen ännu jobbigare för Qui. När andra framträdandet summerades lyste setsiffrorna 2–11, 3–11, 7–11 elakt i ansiktet.
– Ingen rolig början. Jag är besviken. Jag spelade kanske inte så dåligt i första matchen, men det var nervöst. Den andre spelaren jag mötte var helt enkelt bättre.
Liang Qiu konstaterade att han inte spelat match sedan 1 april.
– Jag behöver träna och få fler matcher i kroppen.
Ankaret Simon Arvidsson höll stilen och vann två matcher. Men laget fick ändå tidig uppförsbacke.
En högintensiv pang pang-historia slutade med att hemmalagets Michal Obeslo tappade viktiga nyckelfajten mot Padasak Taniviriyavechakul. Inför Obeslos nästa uppgift ledde Falkenberg matchen med 3–2. Seger mot 16-årige Bruno Nettarp var ett måste för att Rekord skulle få med sig något i poängväg.
Nettarp öppnade sensationellt och vann första set med 13–11 mot sin 13 år äldre och mer rutinerade motståndare. Efter en hel del dramatik lyckades Obeslo vända.
Från och med denna säsong avgörs oavgjorda matcher i Pingisligan enligt ett tiebreaksystem. Där såg Padasak och Shu till att extrapoängen följde med till Halland.
På Rekords bänk debuterade Arvid Sunesson i rollen som huvudansvarig tränare. Han var ärlig efteråt.
– Jag kan inte vara nöjd med en poäng. Det här är en match vi borde vunnit. Alla behöver inse att vi inte kan leva på gamla meriter.
Är du bekymrad över Liang Qius insats?
– Nä, det är jag väl inte. Det är för tidigt på säsongen för det. Han hamnade fel från början och hade sedan svårt att hitta rätt, tyckte Arvid Sunesson.
Redan på torsdag är Rekord i hetluften igen. Då står Spårvägen på bortabord på programmet.
Gå till toppen