Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Engelholm hoppas på hemvändarens comeback

En gammal landslagstjej har kommit hem till Ängelholm och klubbarna i elitserien står i kö. "Men blir det spel, så blir det i EVS".

Efter sju år i andra lag är Nellie Fredriksson hemma i Ängelholm igen och EVS hoppas förstås på en comeback. "Vi får se, jag har inte bestämt mig", säger Nellie.Bild: Britt-Mari Olsson
Efter sju år i förskingringen har Nellie Fredriksson landat hemma i Ängelholm igen. Hon har börjat jobba på ett försäkringsbolag i Helsingborg, men när det gäller volleybollen och en fortsatt karriär vill den förra landslagstjejen fundera ett tag till.
– Flera klubbar har hört av sig och det är roligt att man inte är bortglömd. Men vi får se, jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen, säger Nellie om sin framtid. Det är inte ens säkert att jag stannar i Sverige.
Nellie Fredriksson rankades tidigt som en av landets stora anfallstalanger, hon var bara 14 år när hon debuterade för EVS i elitserien – det var på hösten 2009 – och sedan har det blivit många säsongers spel på toppnivå. Efter studier och spel på volleybollgymnasiet i Falköping drog Ängelholmstjejen till USA, där hon i våras avslutade sitt fjärde och sista läsår vid Southern Illinois University.
– Nu har den nya terminen precis dragit igång där borta och jag måste erkänna att jag gärna hade varit kvar. Jag tog min examen i maj och det var en superkul tid.
Studierna var inriktade på kommunikation och marknadsföring, men volleybollen hade förstås också en stor plats i Illinois och vid 23 års ålder borde Nellie Fredriksson ha mycket kvar att ge. De svenska toppklubbarna har också ställt sig i kö, när de fått klart för sig att Nellie kommit hem igen.
– Jo, både Hylte/Halmstad och Sollentuna har ringt. Men blir det något spel här i Sverige så är det Engelholm som gäller, helt klart. Det är jag skyldig alla ledare i klubben.
EVS-ledningen har naturligtvis också anmält sitt intresse och sportchefen Fredrik Tågsjö vet att Nellie Fredriksson hade blivit en perfekt förstärkning i mästarklubben. Han är också beredd att vänta på den gamla EVS-lirarens besked.
– Vi har haft bra snack och jag håller dörren öppen, säger Nellie själv. Det är en del smågrejer som måste falla på plats, nu har jag i första hand arbete fram till jul, men det är klart att det hade varit roligt att komma tillbaka. Jag tycker också att många slutar alldeles för tidigt.
Ett krånglande knä känns i alla fall betydligt bättre nu och blir det en comeback är det full satsning som gäller. Nellie har gjort några landskamper; den senaste sommaren 2014, och hennes namn var på tapeten även inför den här säsongen.
– Det var omöjligt att vara med under tiden i USA, min skola krävde hela tiden att jag skulle vara på plats när försäsongen drog igång, så jag har tvingats tacka nej flera gånger. Nu hörde Jonas Svantesson av sig, men eftersom jag tog min examen ganska sent funkade det inte nu heller.
Vi hör dock att landslaget lockar igen, inte minst nu när SOK bestämt sig för att satsa på Isabelle Haak och alla de andra talangerna.
– Det är alltid en ära att få spela för Sverige, den senaste tiden har det gått väldigt bra för landslaget och jag skulle jättegärna vilja göra det igen. Ett OS hade ju varit jättekul...
Först handlar det förstås om att hitta tillbaka till volleybollen och ta ett beslut om framtiden.
– Vi får se, upprepar Nellie. Det kan bli så att jag spelar redan i höst, eller kanske till våren...
Gå till toppen