Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Förvaltningsrätten granskar inte Örkelljungas budgetbeslut

I november överklagade SD i Örkelljunga kommunfullmäktiges budgetbeslut till förvaltningsrätten. Nu har rätten meddelat att de inte ger prövningstillstånd.

Det var efter att kommunfullmäktiges ordförande Magnus Håkansson (KD) inte tog upp ett reviderat budgetförslag från Sverigedemokraterna som partiets Mikael Eskilandersson överklagade beslutet till förvaltningsrätten.
Beslutet att inte ta upp det reviderade förslaget baserades på att det inte genomgått beredning men Mikael Eskilandersson menade att det varit uppe i kommunstyrelsen. Magnus Håkansson däremot framhöll att SD:s första budgetförslag, som hanterades i kommunstyrelsen, inte antogs eftersom det saknade siffror och beräkningar.
Läs mer: SD överklagar Örkelljungas budgetbeslut till förvaltningsrätten
De kompletteringar som partiet sedan lämnade in i form av en reservation efter mötet behandlades aldrig i kommunstyrelsen.
Efter votering beslutade kommunfullmäktige att reservationen inte kunde räknas som ett budgetförslag till fullmäktige.
Nu har förvaltningsrätten tittat på SD:s överklagande men beslutat sig för att inte ge prövningstillstånd. Därmed avslås det.
Gå till toppen