Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: "Höganäs kan mer"

MP svarar på M:s och Naturskyddsföreningens insändare.

Det är bara att hålla med Naturskyddsföreningen (HD 31 aug): ska vi klara att minska våra utsläpp av växthusgaser med 70% till 2030, så krävs det genomgripande förändringar av oss alla. I Sverige såväl som i Höganäs, och på alla nivåer. Planen för detta finns inte, varken på kommunal eller statlig nivå.
Moderaterna påstår (HD 5 sept) att de i själva verket är den gröna vakthunden, inte MP, och att de gjort mycket för klimat och miljö. Ingenting kunde vara mera fel.
Moderaterna har aldrig drivit på miljö- och klimatarbetet och det som gjorts har gjorts motvilligt och långsamt. Till exempel de energieffektiviserande åtgärder som sker i kommunens fastigheter. Det är sant att detta viktiga steg nu tagits men efter mycket stor tvekan och motstånd från M, det sker dessutom långsammare än optimalt.
För M kommer miljöarbetet långt ner på agendan och det är, med deras egna ord, något de gör om de “har råd”. Självklart måste man ha en ekonomi i balans men det är skillnad på vad M och MP prioriterar och man måste göra skillnad på utgifter och investeringar. Energieffektiviserande åtgärder i fastigheterna är en lönsam investering.
Naturen klarar sig utan människan men inte vi utan naturen. Därför är värnandet om vår natur och våra naturresurser något vi måste prioritera. Därför måste det bli lika viktigt att ta hänsyn till våra långsiktiga livsbetingelser som till nästa års bokslut.
Att M satsar några futtiga miljoner på miljön i en budget på 1,5 miljarder leder dessutom till att vi går miste om hundratals miljoner i statsbidrag. Det är kortsiktigt och dålig ekonomisk hushållning.
Miljöpartiet går till val på att öka takten i genomförandet av både Miljöprogrammet och Naturvårdsplanen. Vi föreslår också att klimatmål måste likställas med ekonomiska mål och ökad takt när det gäller klimatinvesteringar. Så rösta grönt! Ju fler vi blir desto bättre grön vakthund klarar vi att vara.

Barbro Stigsdotter, språkrör MP Höganäs

Johan Ingvarson, språkrör MP Höganäs

Gå till toppen