Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tomhylsor hittade efter en andra skottlossning på Söder

För andra kvällen i rad har en skottlossning inträffat på Söder i Helsingborg. Den här gången vid Furutorpsplatsen.

Det var här i korsningen Bryggaregatan och Håkan Lundbergs gata polisen fick larm om att det skett en skottlossning under onsdagskvällen. På torsdagsmorgonen var allt lugnt på platsen och inga spår efter händelserna i går syntes.
Enligt vittnesuppgifter till HD hördes fem till sex höga smällar i centrala Helsingborg runt klockan 22.45 på onsdagskvällen.
– Det är flera personer som bor på Bryggaregatan som har hört skotten och som har ringt in och larmat, säger Anna Göransson, pressinformatör på polisregion Syd.
– Vi har flera patruller på platsen, men det finns inga uppgifter om någon skadad ska ha anträffats.
Korsningen mellan Bryggaregatan och Håkan Lundbergs gata spärrades av och polisen lokaliserade vad som misstänktes vara en brottsplats.
Bland annat hittades tomhylsor på platsen. Tillsammans med samstämminga vittnesuppgifter betecknar polisen det nu på torsdagsmorgonen som klarlagt att det skett någon form av skjutning i korsningen.
Under kvällen sökte polisen med en hundpatrull i området och vittnen förhördes. En vapenhund fick också arbeta på platsen.
Polisen letade framför allt efter någon skadad person.
– Vi har också varit i kontakt med sjukhuset för att se om de har fått in någon skadad och det har de ännu inte gjort.
Polisen sökte också igenom Furutorpsplatsen utan att hitta någon skadad.
På torsdagsmorgonen hade ännu inget offer hittats och polisen hade heller ingen misstänkt för skottlossningen.
Gå till toppen