Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Majstorovic: "Måste rannsaka mig själv"

Efter några turbulenta dagar gör sig Brommapojkarna av med tränaren Luis Pimenta, som har anklagats för ett ledarskap präglat av sexism, rasism och mobbning. Nu bryter klubbens sportchef Daniel Majstorovic, som låg bakom rekryteringen av Pimenta, tystnaden i en intervju med Expressen.

Daniel Majstorovic. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
Majstorovic ger i intervjun något motstridiga uppgifter om situationen i BP. Å ena sidan erkänner han att Pimenta vid åtminstone ett tillfälle har använt ett nedlåtande rasistiskt ord mot en spelare, men samtidigt säger Majstorovic att det "absolut inte funnits någon rasism eller sexism i BP".
– Ingen spelare har någonsin kommit fram till mig och framfört att Luis Pimenta skulle ha ett ledarskap där sexism, rasism eller pennalism ingår, säger Majstorovic vidare till tidningen.
Majstorovic menar att flera av uppgifterna som framkommit kring Pimenta är felaktiga, men säger att det blev oundvikligt att sparka den portugisiske tränaren när det visade sig att spelartruppen inte längre hade förtroende för honom.
– Men jag måste så klart rannsaka mig själv här också. Kunde jag gjort något annorlunda för att få reda på sånt här tidigare? säger Majstorovic till Expressen.
Enligt Aftonbladet, som var först att rapportera om missförhållanden i BP, utreds nu även Majstorovics agerande av klubben.
Gå till toppen