Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Parkering vid idrottsplatser i Ängelholm ska utredas

Gratis parkering eller avgifter även på kvällstid. Förutsättningarna är olika för Ängelholms idrottshallar. Orättvist, tycker föreningar.

En kartläggning ska nu göras av parkeringsmöjligheterna vid kommunens samtliga idrottsanläggningar. Både tillgången till p-platser och avgifter ska granskas för att klargöra om om förutsättningarna för idrottsutövare och ideella ledare är rättvisa och likvärdiga..
Det beslutet har kommunstyrelsen fattat på initiativ av dess ordförande Lars Nyander (S).
– Jag har blivit uppvaktad av representanter för föreningslivet som har haft synpunkter på att idrottsanläggningarna har olika parkeringslösningar. Vissa har gratis parkering medan andra har betalautomater, säger han.
Kungsgårdshallen tillhör den senare kategorin. Där kostar det att parkera även på kvällarna, vilket kan bli dyrt för aktiva idrottsutövare och ledare som ställer upp ideellt.
Vid gamla tennishallarna är problemet otillräckliga parkeringsplatser. Bilar som parkeras på gatorna i området skapar irritation hos boende.
– Det är framförallt de centralt belägna idrottsanläggningarna som har olika förutsättningar. Men vi måste kartlägga kommunens samtliga för att kunna vidta eventuella åtgärder, säger Lars Nyander.
Gå till toppen