Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skåneleden och Kattegattleden går samman i gemensamt firande på Sven Jons udde

Skåneleden fyller 40 i år. Det ska firas på lördag med att besökarna får vara med och skapa konst i naturen.

Nina Wenedikter, som är projektledare för (X)sites i Skåne håller i lördagens konstnärliga aktivitet på Sven Jons udde när Skåneleden fyller 40 år.Bild: MICHAEL HANSSON
Vid Sven Jons udde i Skälderviken sammanstrålar Skåneleden med Kattegattleden och där kommer man att fira med att skapa konst i naturen.
Det är Nina Wenedikter som håller i det. Hon är projektledare för (X)sites i Skåne, det vill säga konst längs Kattegattleden i Ängelholm, Helsingborg, Höganäs, Halmstad och Falkenberg.
– Det kommer att finnas tre konstnärer som själva och tillsammans med besökarna kommer att skapa konst i naturen på udden. Där redan Roger Rigorths konstverk finns, säger Nina Wenedikter.
Roger Rigorth konstverk finns redan vid Sven Jons udde i Skälderviken.Bild: Niklas Gustavsson
Konstnären Gertrud Alfredsson vägleder besökarna att studera himmel, hav och land med färg, form och ljus. Man kan rullar ut sina dukar och måla direkt på platsen.
Konstnärerna Rita Winde och Karin Frennesson kommer använda naturmaterial och solcellslampor för att bygga Tellus Kapell
– Vi hoppas många hittar till udden. Alla kan vara med och bygga en plats som lyssnar på landskapet och naturen, säger Nina Wenedikter.
Byggandet och målandet pågår klockan 10-12 och 13-15 lördagen den 8 september.
Gå till toppen