Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Toyota återkallar bilar – utgör brandrisk

En dryg miljon hybridbilar återkallas av japanska Toyota, för att åtgärda ett elledningsproblem som kan orsaka brand. Arkivbild.Bild: Itsuo Inouye AP/TT
Japanska Toyota återkallar drygt en miljon hybridbilar globalt. Syftet är att åtgärda ett elledningsproblem som kan utgöra brandfara.
Det handlar om bilmodellerna Prius, Prius PHV och C-HR, tillverkade mellan juni 2015 och maj 2018. Av de totalt 1,03 miljoner bilarna som återkallas finns 554 000 i Japan, 217 000 i Nordamerika och 219 000 i Europa.
Det finns enligt Toyota i Japan inga kända fall där människor har kommit till skada till följd av det elledningsproblem som fordonstillverkaren har identifierat som en brandrisk.
För två år sedan återkallade Toyota 3,37 miljoner bilar globalt till följd av problem med krockkuddar och utsläppskontrollen. Koncernens största återkallelse hittills rörde 1,9 miljoner Prius-bilar, som återkallades i februari 2014.
Toyota har sålt mer än tio miljoner hybridfordon, som kan köras både på el och bensin, sedan 1997.
Gå till toppen