Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rakel Chukri: Trump underskattas - igen

Det finns en nyhet som liberala journalister i USA aldrig tröttnar på: Att Donald Trumps egna medarbetare anser att han är en jubelidiot. Nu ansluter sig en av USA:s mest respekterade journalister – Bob Woodward – till idioträkningstävlingen. I boken ”Fear”, som släpps på tisdag, avslöjas (återigen) att Trumps viktigaste medarbetare föraktar honom. Stabschefen John F Kelly ska ha kallat Vita huset för ”crazytown” och försvarsministern har jämfört Trumps omvärldskunskaper med en femteklassares.
Inget av detta är nytt. Men ett av Woodwards avslöjanden har sänt chockvågor genom USA: Vid flera tillfällen har Trumps rådgivare och ministrar vägrat följa order. Den ekonomiska rådgivaren Gary Cohn plockade bokstavligt talat bort avtal från Trumps skrivbord, så att de inte kunde undertecknas. Och försvarsministern ignorerade Trumps beslut om att Bashar al-Assad skulle lönnmördas.
Det här låter kanske som en våt dröm för alla liberaler: Presidentens män anser att han är farlig och har hemliga pakter för att stoppa hans värsta nycker. Men ironiskt nog kan Trump enkelt vända avslöjandet till sin fördel. För nu har ju självaste Watergate-giganten Woodward bevisat att alla konspirerar emot honom. Foliehattarna har fått rätt – det finns en djup stat som hatar Trump.
De amerikanska journalister som nu rapporterar om Woodwards avslöjanden till larmande rubriker, visar att de ännu en gång underskattar Trump. Han må vara en fascismälskande narcissist, men någon idiot är han inte när det gäller det politiska spelet.
Gå till toppen