Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Augustsson nobbar SSL för spel i Åstorp

SSL-klubbarna får nobben när viktiga poängmaskinen stannar i Åstorp/Kvidinge.

Linda Augustsson har haft anbud från superligan, men det blir fortsatt spel i Åstorp/Kvidinge.
Flera andra lag har visat intresse men trots anbud från svenska superligan väljer Linda Augustsson att stanna i allsvenskan och Åstorp/Kvidinge.
Den 24-åriga forwarden har varit en av Åstorp/Kvidinges allra bästa spelare under flera år, förra säsongen blev det till exempel 24 mål från hennes klubba, och det är inte konstigt att flera klubbar i SSL hört av sig. Förra våren gjorde Augustsson några inhopp i Warberg och nu funderade hon in i det längsta på olika alternativ.
– Det satt långt inne, men jag är glad och tacksam för att hon blir kvar, säger tränaren Thomas Hansson. Linda är en poängmaskin och i sina bästa stunder kan hon vara skillnaden mellan topp och botten.
Tränare Hansson kan också pusta ut när det gäller målvaktsfrågan. När Loella Andersson flyttade till Hovslätt fanns bara 18-åriga Johanna Sandberg kvar i truppen, men nu har Åstorp/Kvidinge även gjort klart med en ny keeper. Det handlar om rutinerade Katarina Sjöstedt, som gör comeback i klubben.
– Katta är lite äldre och hon har haft ett uppehåll, när hon har bildat familj, säger Thomas Hansson. Nu är hon 37 år, så hon höjer ju medelåldern i vår trupp.
Katarina Sjöstedt började sin innebandykarriär i Båstads GIF, men förutom en sejour i Landskrona Falcons har hon även några säsongers spel i Åstorp/Kvidinge bakom sig. Nu handlar det dock om debut på allsvensk nivå och med de här två ska spelartruppen vara komplett. Noterbart är att backen Linda Nilsson, som återvänder från Malmö, är det enda nyförvärvet.
– Det är en medveten satsning, vi vill ge våra egna tjejer chansen, har Thomas Hansson betonat flera gånger.
Åstorp/Kvidinge har hemmamatch mot Hovslätt när allsvenskan drar igång den 29 september. Närmast på programmet står dock en träningsmatch, nästa torsdag, borta mot Malmö.
Gå till toppen